ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 30.09.2022

Ve čtvrtek zasedal nově zvolený výbor našeho územního svazu. V jeho úvodu předseda Dušan Hýbner přivítal nové členy a zároveň i dlouholeté členy DK, kteří ve svých funkcích již nepokračují.

Pozváni byli Ing. Ján Semáč a Ing. Radek Ptáček, kterým předseda poděkoval za dlouholetou práci pro Středočeský územní svaz a předal jim společně s jednatelkou dárkový koš a finanční odměnu.

Poté již následovalo jednání výboru, dle schváleného programu.

Členové výboru byli seznámeni s postupujícími přípravami na stavbu parkoviště u vodní plochy Stržený. Smlouva s firmou Kosta na zhotovení stavby byla podepsána, ve čtvrtek (29. 9.) byla plocha předána zhotoviteli a parkoviště by mělo být vybudováno do konce března 2023.

Zároveň byl výbor seznámen s pracemi na odbahnění VD Němčice, bylo konstatováno, že zatím vše probíhá podle plánu a bez problémů.

Výbor vzal na vědomí udělení výjimky KÚ Středočeského kraje místní organizaci Kladno, která se týká lovné míry kapra na 35 cm pro revír 411 195 Pod panskou.

Výbor rovněž schválil pořádání závodů Policie ČR, které proběhnou na části vodní plochy Písková Lhota 14. 10. 2022.

Členové výboru se také vrátili k průběhu Konference SÚS, kde konstatovali, že až na drobné zmatky kolem volby náhradníků na Sněm ČRS, které však byly ke spokojenosti všech přítomných vyřešeny, proběhla konference bez problémů.

Výbor děkuje všem delegátům MO za účast, za jejich přístup a racionální jednání a zároveň vyslovil podivení nad neúčastí některých MO.

Jednatelka SÚS a technik podali informaci ohledně chystaného výlovu vodní plochy Božkov, kde proběhne údržba a odbahnění sedimentační nádrže. Slovení rybníka je 8. 10. a provede ho MO Mnichovice, ryby budou odvezeny na Kamýk a do Jelita.

Technik Ing. Jedlička seznámil členy s probíhajícím vysazovaním ryb, s tím, že vysazování v rámci redistribuce je téměř ukončeno.

Vedoucí jednotlivých odborů byli vyzváni, aby co nejrychleji dali dohromady personální složení svých odborů a zároveň přichystali rozpočty na příští zasedání, aby mohl být poté připraven rozpočet SÚS.

Na výboru rovněž vystoupil Ing. Neuman, jenž přítomné seznámil s pokračujícími pracemi na Rybářském informačním systému. V této souvislosti bylo konstatováno, že notebooky a tiskárny pro MO jsou dodávány podle plánu tak, aby vše bylo nachystáno k hospodářskému vyrovnání.

Předseda seznámil výbor s tím, že se SÚS přihlásil do projektu Prostředí pro život, který by měl vytvořit mobilní aplikaci pro rybáře, především děti a mladé rybáře. Projekt je teprve v počátcích a čeká na schválení, nicméně pokud by byl realizován, SÚS bude nápomocen.

Na Krajském úřadu Středočeského kraje se sešla komise pro vyhlášení výsledků Středočeský šupináč, členem komise byl i předseda SÚS Dušan Hýbner a výsledky budou slavnostně vyhlášeny v neděli 8. 10. 2022 v Lysé nad Labem v rámci Středočeských dožínek.

Na 13. 12. 2022 Ing. David Grunt připravuje pro zájemce z řad MO seminář k dotačním titulům. Pozvánka na MO bude odeslána v nejbližších dnech.

Výbor schválil, aby v rozpočtu na příští rok byla nově alokována částka pro handicapované závodníky MO Kladruby ve výši 100 000 Kč.

Za výborné výsledky, reprezentaci a propagaci SÚS a propagaci RT mezi středočeskou mládeží schválil výbor odměnu Tomáši Spáčilovi ve výši 50 000 Kč. Šek mu bude předán na příštím zasedání výboru SÚS, kam byl pozván společně se svým otcem – trenérem.

Výborem byli jmenováni zástupci SÚS do odborů při Radě ČRS:

do hospodářského odboru – Dušan Hýbner

do odboru mládeže – Petr Doležal

do ekonomická komise – Babrora Čiháková

do odboru ČVaŽP: Ing. Tomáš Straka.

Do odboru LRU bude zástupce jmenován na příštím zasedání výboru SÚS.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 547 247

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS